Jeg heter Karoline Stormo, er 23 år gammel og ble i mai ferdig med mitt siste år på college i USA. Jeg spilte i fire år for Kent State University i Ohio og hjalp skolen til å bli ranket som ett av de beste golflagene i hele landet. Etter disse årene på college forbedret jeg golfspillet mitt betraktelig, og var blant annet ranket blant de 15 beste collegespillerne i hele landet og lå på en 8 plass på verdensrankingen for amatører før jeg ble profesjonell i juni. Til sammenligning var jeg ranket utenfor topp 700 før jeg startet på college.

Jeg startet å spille golf da jeg var veldig ung, men det var ikke før jeg var 15 år at jeg virkelig bestemte meg for å satse på golfen og flytte til Oslo for å gå på Norges Toppidrettsgymnas. Etter disse tre årene ble jeg rekruttert av trenerne på Kent State og har opp igjennom årene fått representert Norge i både EM og VM. De tre siste årene har jeg fått spille med og mot de aller beste amatørene i verden, og i tillegg fått muligheten til å teste nivået på LPGA touren. Alt dette samtidig som jeg har gått på skole og tatt en bachelor i Exercise Science.

Jeg har alltid vært glad i å konkurrere. Jeg har vært innom det meste av sport og fritidsaktiviteter og spilte blant annet håndball i 6 år. Ellers har jeg vært innom fotball, skating, surfing, og en del andre aktiviteter. Da jeg fikk muligheten til å starte på Norges Toppidrettsgymnas måtte jeg velge bort andre tidskrevende aktiviteter og det var da jeg bestemte meg for å satse fullt på golfen. Jeg hadde gode forutsetninger for å lykkes. Jeg bodde nærme golfbanen, hadde og har en engasjert pappa som alltid stiller opp og gode trenere som har gjort at jeg hele tiden kan forbedre meg. Arendal og Omegn golfklubb og de lokale trenerne opp igjennom årene har støttet meg og hjulpet meg til å bli så god som jeg ville. Nå har jeg også andre ressurser som gjør at jeg hele tiden får mulighet til å holde på med det jeg liker best. NTG la til rette for mye trening i skoletiden og oppfølging av skole ved mye fravær. Norges golfforbund har gitt meg muligheten til å spille internasjonale turneringer og Kent State la alt til rette for å gi meg muligheten til å bli som god som jeg ville.

Jeg ble en bedre golfspiller for hvert år jeg gikk på college. Jeg startet med en individuell seier første året, og etter fire år fikk jeg totalt 7 individuelle seiere and enda flere lag seiere. Jeg ble Norgesmester i 2018, kvalifiserte meg til US Women’s Open og ble tatt ut til det internasjonale laget i Arnold Palmer Cup sommeren 2019. Jeg spilte LPGA Q-school i høst og spilte meg til ett fullt Symetra Tour status. Jeg er nå profesjonell golfspiller og kommer til å spille turneringer, mest i USA, men også i Norge og Sverige. Jeg er spent på å ta fatt på en ny epoke i livet med golf på heltid, og ser frem til å fortsett å holde på med det jeg liker mest her i verden.

 

 

 

 

 

´