2018 i bilder

Nå som det nærmer seg et nytt år, er det jo er fin mulighet å se tilbake på 2018 – ett år med mange fine opplevelser både på og utenfor golfbanen. Flere seiere med både laget og individuelt og jeg føler jeg har utviklet meg mye som golfspiller.

2018 startet med 9 college turneringer. Vi startet vi i Bradenton, Florida med en match spill turnering mot de skolene vi spiller conference mot senere på våren. Vi startet sesongen på best mulig måte og vant turneringen.

 

Neste turnering vi spilte var i Puerto Rico, en super fin plass, men på en bane som bar store preg på orkanen som herjet og ødelagt store deler av området bare måneder før vi reiste hit. Vi spilte på en annen bane enn det som opprinnelig var planen, men en absolutt fin bane som var litt mer utfordrende enn den andre. Startfeltet var sterk, og det var bra konkurranse i denne turneringen. Laget endte på tredje plass og jeg endte på 13. plass individuelt. Scorene var høye og bar preg av den vanskelige banen og værforholdene vi spilte i.

 

Vår tredje turnering for sesongen gikk i Texas, men på grunn av dårlig vær ble turneringen kortet ned fra 54 hull til 18 hull. Dette gjorde resultatene veldig uforutsigbare og laget endte på 4 plass. Selv spilte jeg en runde på en over par, og endte på delt 21 plass.

Årets store høydepunkt er alltid Utah hvor vi spiller på banen high school musical ble spilt inn på. Et helt fantastisk sted med flotte områder rundt golfbanen og huset til vertsfamilien vi bor hos. Banen er helt utrolig flott og krever at man slår ballen rett og holder den på banen. Rett på utsiden av fairway er det lava stein, og slår man hit er ballen borte og man må spille ny ball. Jeg vant turneringen i fjor, og hadde store forventninger til å spille bra der igjen i år. Laget endte på en andre plass, kun slått av hjemmelaget BYU. Jeg endte på delt 5. plass individuelt etter to dager med veldig solid spill, men misset mye putter. Kunne godt å være flere under par når turneringen var over, men sånn er det av og til.

Neste turnering gikk når vi hadde spring break så vi kjørte ned til Georgia for denne turneringen. En veldig bra bane som vi hadde spilt tidligere så vi visste hva vi gikk til. Dette var lagets andre seier for sesongen. Vi vant med 7 slag foran andre plassen og jeg individuelt endte på en 5 plass.

Siste turnering før conference gikk nærmere Kent, rettere sagt på Ohio States bane i Columbus. Igjen var været dårlig, så siste runden ble avlyst og laget endte på andre plass. Individuelt kom jeg på delt sjette plass. Dette er alltid en av de kaldeste turneringene vi spiller gjennom hele året og i år var intet unntak. En god test med våte fairwater og mye vind og lave temperaturer.

Conference gikk i år i Chicago, og på denne turneringen kom også pappa på besøk og så på da vi vant vårt 20 conference på rad. Dette er alltid en gøy turnering å spille. Stemningen er bra, det er publikum som kikker på og banene vi spiller er bra.

Vi vant som sagt, og individuelt kom jeg på fjerde plass. Jeg endte også på All-tournament Team og 1st Team All-MAC. Senere på våren fikk jeg også vite at jeg ble en All-American Scholar med GPA over 3.5 og etter å ha spilt og representert Kent State i flere turneringer med en viss snittscore average. 

Når vi da vant MAC championship som var vår conference, gikk vi videre til regionals som ble spilt i California. Dette var første gang jeg hadde vært på vest kysten, og været var overraskende kjølig igjen. Tror det var en greie med at uansett hvor vi spilte, dro vi med oss det dårlige været. Uansett, for å komme videre fra regionals, måtte vi ende blant de 8 beste lagene. Dette er en tøff turnering, fordi alle lagene som spiller regionals har enten vunnet deres conference, eller være topp ranket i landet. Som lag endte vi på 5. plass, og individuelt endte jeg på delt 17 plass.

 

Etter en fin femte plass her, avanserte vi til Nationals som i år ble spilt på Karsten Creek i Oklahoma. Dette er den største college turneringen, fordi alle de beste lagene spiller og alle har kvalifisert seg gjennom regionals. Vi møtte tøff motstand, men spilte bra som lag og endte på 7. plass i slagspillet. Det gjorde at vi gikk videre til matchspillet hvor vi møtte de som kom på andre plass. Vi tapte dessverre første matchen, men en delt femte plass blant de aller beste lagene i landet er ganske bra det også!

 

Etter denne turneringen, dro jeg hjem til Norge for sommerferie. Her spilte jeg diverse turneringer, to Swedish Golf Tour, en Norgescup, Norgesmesterskapet, British Ladies i England, og EM individuelt i Slovakia. I tillegg ble jeg jo også tatt ut til å spille Lag-VM i Irland noe som var en super kul opplevelse. Det er så utrolig gøy å få oppleve alle disse stedene og få muligheten til å spille så mange bra turneringer mot de beste amatørene i europa og også proffer i SGT.

British Ladies
2. plass og beste amatør i Swedish Golf Tour

Vant Norgescup på Gamle Fredrikstad

Norgesmester 2018??
Vant Norgescup på Gamle Fredrikstad
VM I Irland

Rett etter jeg kom hjem fra VM reiste jeg tilbake til Kent for college golf igjen. Dette er nå mitt junior år og jeg har 1 ½ år igjen på bacheloren jeg tar. Vi har hatt en god høst sesong, og endt topp 2 i alle turneringer.

Første turneringen vi spilte var i New Mexico. Jeg spilte sånn helt okay, og endte på delt 28 plass. Laget tok hjem seieren!?

Etter denne, kjørte til til Tennessee, en turnering vi har spilt mange år tidligere. En bane jeg er kjent med og burde vite hvor man burde være og ikke være. Jeg startet turneringen på verst tenkelig vis, med en 9er(+4) på mitt tredje hull for turneringen. Klarte egentlig aldri å komme helt tilbake på sporet etter dette, og det ble en veldig halvveis turnering for min del. Jeg endte igjen på en delt 28 plass, men laget tok igjen seieren og vi kunne kjøre tilbake til Ohio med pokalen i hånda. Vår tredje turnering ble spilt i Chicago. En super fin bane med et helt sykt fint klubbhus. Banen het Medinah og er kjent for å hostet mange store turneringer. Jeg spilte bra golf hele turneringen og endte opp med å vinne individuelt. Laget tok andre plassen, og ble slått med fire slag av Illinois som hostet turneringen. Dette var min andre individuelle college seier og smakte ekstra godt ettersom jeg ikke hadde spilt min beste golf hele høsten.

Siste høst turneringen vår ble spilt i Texas. Alltid gøy å spille på denne banen! Vi endte igjen på en andre plass bak Texas som hostet turneringen, og jeg endte på delt 7ende plass individuelt. Dette var også en av de turneringene hvor det svingte enormt. Jeg gikk +6, -5 og E for totalt en over par. Jeg spilte til tider veldig god golf, men noen veldig dårlige ødela for total scoren. Men en topp 10 plassering på en helg der spillet ikke sitter helt, er godkjent!?

Når jeg ser tilbake på 2018, er det så mange positive opplevelser på golfbanen. At jeg vant Norgesmesterskapet for damer og i tillegg college turneringen i Chicago, viser jo at jeg kan hevde meg blant de beste amatørene i verden. Det som også er motiverende er at jeg har slått flere spillere som nå har kvalifisert seg til LPGA touren. Dette viser at nivået mellom det øverste nivået på college og LPGA ikke er så stor som det jeg har tenkt det har vært og at jeg faktisk har muligheten til å kjempe om topplasseringen når jeg spiller den golfen jeg vet jeg er god for. Jeg har aldri lagt ned så mye arbeid i golfen som det jeg har gjort dette året, og det er så deilig å se at det gir resultater. Jeg føler jeg har løftet spillet til ett høyere nivå og spilt på meg selvtillit som er gull verdt videre. I januar begynner en ny sesong jeg ser meget frem til, og håper den kan bringe flere positive opplevelser og minner.

xoxo koko

 

Én reaksjon på “2018 i bilder

  1. Roald

    Dette var gildt å lese Karoline ?. Du er fantastisk, og mommo og æffæ er stolt av deg. ❤️
    Vi ønsker deg lykke til videre. Ønsker deg en riktig god jul og et godt og friskt nytt år. Veldig godt å se deg hjemme til jul
    Klem fra mommo og æffæ??❤️

Kommentarer er stengt.