Sette pris på de små tingene i livet

Etter jeg flyttet ut da jeg var 16, begynte jeg å sette pris på de små tingene i hverdagen jeg tok for gitt da jeg bodde hjemme. Å komme til ferdig middag, bli kjørt til trening og få klærne nyvasket og ferdigbrettet, så jeg nødvendigvis ikke på en selvfølge, men sånn hadde det alltid vært og jeg tenkte ikke så mye over det. Før..

Jeg flyttet ut. I en hverdag hvor tiden er knapp og det gjelder å utnytte tiden så bra som mulig. Å ha mat i kjølskapet, huske å vaske klær før alt er skittent og bruke 1 time ekstra på diverse transport var en realitet. Når det gjelder transport har jeg vært heldig å få låne bil siden jeg fikk lappen og det er faktisk utrolig hvor mye tid jeg kan bruke på andre ting. 30 min her og 30 der blir etterhvert ganske merkbart.

Jeg ble nok voksen i ganske ung alder. Jeg var kontrollfreak, skulle ha kontroll på alt. Da jeg var 13 år og en del av NGF’s juniorgruppe tok jeg buss alene til Oslo. Jeg bestilte flybilletter og hotell til turneringer selv. Jeg lærte mye og det gjorde nok ting noe lettere da jeg flyttet for meg selv. Jeg var vant til å ordne transport, finne frem til diverse ting og ta ansvar for meg selv. Det var nok en trygghet for familien min også.

Det er et sitat som sier at man skal sette pris på prosessen til målet. Man hører ofte at «Å, som jeg gleder meg til å bli ferdig med skolen» og «Jeg gleder meg til denne uken er over». Hva er det vi egentlig gleder oss til? Å bli gammel og sitte inne å glo hele dagen? Gjelder det ikke å leve i nuet? Jeg tar meg selv i flere ganger å se frem til noe er ferdig. Ikke sette pris på prosessen. Vet ikke hvor mange ganger jeg har tenkt på hvor mye jeg gleder meg til å bli ferdig på NTG og starte på college. Det er jo ikke det at man ikke skal glede seg til ting, men at man kanskje i tillegg kan glede seg over veien dit. Gjøre det beste ut av dagene.

0e868b9

Når jeg tenker tilbake i tid, husker jeg spesielt tiden på håndballbanen. Jeg elsket å spille håndball. Gledet meg til hver trening og fikk et enormt overskudd av å spille. Men jeg satt ikke pris på det da. Det er sånn jeg ønsker at golfen skal være nå. Jeg skal glede meg til å dra på trening og jeg skal ønske at jeg kunne holde på meg det hele dagen. Bli bedre. Og sånn er det, men jeg setter ikke pris på det. I allefall ikke nok. Jeg skal se tilbake og tenke at jeg virkelig nøt det.

Appreciate+quote+08

Er det noe jeg virkelig har lyst å gjøre, er å spille håndball. Jeg savner det enormt mye. Bare det å kaste en ball gjør meg gira. Bruker alle mulige anledninger til å gjøre noe håndballrelatert. Jeg håper jeg aldri trenger å savne golfen på samme måte. Jeg håper jeg kan bruke resten av livet mitt på å gjøre det jeg elsker overalt på jorden. Jeg skal sette pris på prosessen og glede meg enda mer over oppturene i livet. Man lever bare en gang og det gjelder å gjøre mest mulig ut av det!

– Xoxo K <3

8 reaksjoner på “Sette pris på de små tingene i livet

 1. Aud Nylen

  Får en flott jente du er Karoline , reflektert på alle måter og målbevisst! Gratulerer med dine valg og lykke til i USA.

 2. Marianne

  Fine, gode og viktige ord ? Du e flink å skrive ???

 3. Roald

  Du er så god til å skrive Karoline og vi er så stolt over hva du har fått til. Som besteforeldre vil vi alt godt for deg?Gleder oss til vi kan følge deg over til USA . Lykke til videre. Stå på?

  • karolinestormo Forfatter av innlegg

   Tusen takk! Glade i dere❤️

 4. Elin

  En påminnelse til oss alle Karoline om å sette pris på de småtingene og leve i nuet ??. Vi ses til helgen❤️

Kommentarer er stengt.